Floating

Floating R.E.S.T - Restricted Environmental Stimulation Technique

Känner du dig trött och sliten? Tränar du inför en idrottslig prestation eller motionerar du lite till ”husbehov”? Lider du av värk i muskler och leder? Känner du dig stressad, sover dåligt och har högt blodtryck? Har du svarat ja på någon av dessa frågor borde du absolut ge floating en chans.

Känner du dig trött och sliten? Tränar du inför en idrottslig prestation eller motionerar du lite till ”husbehov”? Lider du av värk i muskler och leder? Känner du dig stressad, sover dåligt och har högt blodtryck? Har du svarat ja på någon av dessa frågor borde du absolut ge floating en chans.

Du flyter viktlöst i hudtempererat vatten och ger både kropp och hjärna möjlighet till total avslappning och återhämtning. Genom att begränsa all yttre stimulans ( såsom ljud, ljus, beröring) kan hjärnan lägga fokus på att reparera kroppen på cellnivå, bearbeta minnen och utveckla kreativiteten.

Upplev total stillhet och djupavslappning i behaglig hud temperature vatten. Floating innebär att du ligger i en floating tank med 25cm varmt vatten, ca 35 grader med 350kg Epsom Salt, magnesiumsulfat och flyter i ett viktlöst tillstånd samtidigt som hjärnan får vila från omgivningens ljud och ljus då minimeras sinnesintrycken.

Denna viktlöshet får varje muskel och organ i kroppen att slappna av fullständigt. Efter 5-10 minuter försvinner känslan av vad som är luft eller vatten. När man flyter förändras hjärnvågorna från snabba betavågor d.v.s. hög mental aktivitet till långsamma alfa- och teta vågor.

Hjärnan återskapar balans i kroppen och reparerar kroppens vitala delar som cellförnyelse och återhämtning då kroppens egna självläkande system aktiveras.

Muskler och blodcirkulation kommer igång i ömma och spända muskler. Utsöndring av endorfiner ökar vilket har starkt smärtlindrande och sinnesupplyftande effekt samtidigt som stressrelaterade hormoner minskar och blodtrycket sjunker. Man kan uppleva en mild eufori efter en behandling.

Kroppen tar upp mineralen från saltet genom huden när du floatar. Magnesium är den näst vanligaste beståndsdelen i våra celler. Magnesium har en lugnande inverkan och är bra för muskler, leder, hud och hår. Magnesiumsulfat hjälper kroppen att avlägsna syror genom huden, många lider av magnesiumbrist och bästa sättet att få i sig magnesium är genom huden.

Vattnet renas i 15 minuter mellan varje person i olika filter. Den höga salthalten tillsammans med Väteperoxid i kombination med UV-C ljus gör att vatten kvalitén är mycket bra.

Floating är avdragsgillt som förebyggande och rehabiliterad friskvård.

images/spa_paket1.jpg
images/spa_facilities2.jpg

Bubbel pool

Varm och mysig bubbel pool, 37-38 grader varm året om.

Spaen är gjord av Kolmårdsmarmor och är den perfekta sättet att slappna av med sina kära.

Bastutunna

Vedeldad bastu som ser ut som en tunna vid Motala Ströms strand.

Bastun kan bli ett tillägg till vilken som helst grupp eller parpaket. Från insidan ger de stora fönstret en öppen och ljus känsla med en underbar utsikt över Motala Ström. Bastutunnan ligger nära bryggan för att enkelt kunna hoppa i vattnet för att svalka av sig.
Bastun har ett effektiv värmesystem som ger den där värme och ångupplevelsen som passar skandinaver!
Essentiella oljor kan droppas i vattnet.

images/spa_facilities3.jpg
images/spa_facilities4.jpg

Infraröd bastu

Infraröd. Bra för muskler och leder!.

Kroppen värms upp direkt av strålningsvärmen inte genom varmluft. Värmen tränger upp till 3ggr så djupt in i kroppen som vid traditionell bastu. Värmen når ca 4,5 cm in i vävnader och leder och är mycket effektivt för att mjuka upp spända och ömma muskler samt lindrar stelhet och värk.Muskelkramper har länge observerats minska genom användande av värme. Underliggande orsaker till besvären kan vara skelett- led- eller neuro-patologiska problem.

Till leverantör sida »

Infraräd bastu har visat sig vara effektivt vid:
-uskelbesvär stelhet, värk samt muskelkramp
-Stela leder kroniska ledsjukdomar reumatism,artrit
-Stelhet i axlar och nacke
-Wiplash ( pisksnärtskada )
-Kalla händer och fötter
-Uppvärming inför fysisk aktivitet

Brygga

Känner du dig för en uppfriskande dopp? Det finns en brygga inte långt från bastutunnan. Där du kan bada i Motalas klara ström.

images/spa_facilities3.jpg