Spa paket

River Couple Float, 2 personer.Paketet innehåller 30 min floating och 30 min klassisk massage/massage med varma och kalla stenar/ eller ansiktsbehandling per person.
Tillbringa tid tillsammans i vår bubbelpool och relaxrum med infraröd bastu och ångdusch. Passar perfekt till den speciella födelsedagen, bröllopsdagen eller för att säga: I Love You!

River Couple Float    3 timmar 2495:-
River Couple Float med vedeldad bastutunna 3.5 timmar 2995:-

River Couple, 2 personer.


Paketet innehåller 60 min klassisk massage/massage med varma och kalla stenar/ eller ansiktsbehandling per person.
Tillbringa tid tillsammans i vår bubbelpool och relaxrum med infraröd bastu och ångdusch. Passar perfekt till den speciella födelsedagen, bröllopsdagen eller för att säga: I Love You!

River Couple    3 timmar 3495:-
River Couple med vedeldad bastutunna 3.5 timmar 3995:-

Spa Grupp

Kom och ha en rolig, avslappnande stund här på River Spa för att fira speciella tillfällen med speciella vänner!

Relax Paket


Utomhus: Bubbelpool med Kolmårdensten, varm och kall dusch, bastutunna och brygga för att lätt kunna simma i strömmen.
Inomhus: Infraröd bastu, ångdusch floating-rum och behandlingsrum.
Du får låna handdukar, badrock och tofflor. Frukt och juice ingår.
Floating, massage, massage med hot & cold stone massage och ansiktsbehandlingar kan köpas.
Du kan också ta med din egen picknick och musik.

Relax paket, upp til 7 personer    3 timmar 650:- per person
Relax paket 8 -12 personer    3 timmar 550:- per person

Minimum pris for Relax paket: 2495:-

Om River Spa

Om mig

Liz Vevstad har över 25 års erfarenhet av skönhets och massageterapeut. Hon fortsätter att vidareutbilda sig på olika kurser inom områden som fortsätter att inspirera och förvåna med de hälsofördelarna som de olika läkande terapierna har.

Liz har utbildat sig inom fler olika massage-tekniker i olika länder ex: Sydafrika, Hong Kong, England, Sverige och Japan.

I.T.E.C Physiatrics Diploma 1990.
I.T.E.C Aestheticienne Diploma 1990.
International Therapy Examination Council Ltd London, England.

Beauty Therapy Certification Diploma.
Make-Up Artistry Certification Diploma.
Shiatsu Massage Certificate.
Aromatherapy Massage Certificate.
Reflexology Certificate.
La Belle Madame International Beauty Therapy Training Centre. Cape Town, South Africa.
1989 to 1990. 12 months full time study in Cape Town, South Africa.

Level 3 Aromatherapy Diploma.
Post Graduate Training in Aromatherapy Diploma.
1995 Hong Kong.

Trigger Punkter Diploma.
2008. Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar. Linköping, Sweden.


Massageterapeut med inriktning på friskvård Diploma.
2009 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar. Linköping, Sweden.

Av Branchrådet Svensk Massage Certifierad Massör.
2009. Stockholm, Sweden.

La Stone Original Body Certificate.
The Original Hot & Cold Stone Massage.
La Stone Volcanic Clay Cocoon.
2009. Essex, England.

Sacred Strokes (Native American Hot & Cold Stone Medicine)
Shamanic Journey Certificate
Healing Hands Certificate
Healing Hands Instructor Training Program Certification
2010. Jenny Ray. Stone Medicine LLC Essex. England.

Product training with Dr Gross, Eminence, Jane Iredale and Babor.

Råby Gårds historia

De första skrivna källorna som nämner Råby är från medeltiden. På mitten av 1600-talet fanns det två kvarnar och ett ålefiske i Råby. Den ena kvarnen egdes av Hugo Hamilton på Ljung Gård. Den andra kvarnen och ålefisket var en del av kungens gods.

På 1800 tales anlagdes flere fabriker vid Råby. Dessa ägdes av bl a släkten Lagergren, Ryding och Nyström.Det fanns bla en klädes fabrik, med tillverkning av flanell, boj och linnen, fägeri oljekvarn snusfabrik ock en benstamp. Många av fabrikane tillverkad matrial for Abraham Nyströms bygg företag.

Abraham Nyström utnämndes till sockenmurare vid 19 års ålder och blev så småningom en av Östergötlands största byggmästare. Han och sönerna, som ärvde företaget byggde och renoverade många av kyrkorna och stora gårdar tex: Linköpings domkyrka, Brunneby Herrgård och Ruda Gård m fl. De byggde också många hus åt Göta Kanal som då var under byggnad. I 1844 flyttade Johanna, Abraham Nyström enda dotter med maken, August Wiberg inn i Råby Gård. Råby Gård var en gåva från Abraham till sin dotter. August blev chef och delägare in Råby AB som drev flere av fabriker i Råby. I 1853 bygde Johannas bröder, August och Johan Robert, den nuvarande huvudbygnad till Råby Gård.

Redan omkring 1890 startade John Andersson, den s.k. Motalakungen choklad tillvärkning i Motala. Han hade anlagt ett kraftverk vid Holm. Detta gav ström till många företag i Motala och medförde också att Motala var en av de första städerna med elektriskt gatljus. Han kom i kontakt med byggmästarna Bröderna Nyström som föreslog en nybyggnation vid Ljungs Råby, där han skulle kunna utnyttja fallen vid Motala ström. Andersson köpte Råby Oljeslageri AB med byggnader och flyttade sin chokladtillverkning till Råby.

I 1892 bildades Choklad-fabriks AB Motala och styrelsen hade sitt förste sammanträde 15-September. Som disponent för fabriken tilsattes Olof German Svensson och han flyttad inn i Råby Gård med sin fru Anna. 1894 födds sonen Hjalmar Svenfelt på Råby Gård.

Choklad-fabriken byggdes ut och bolaget behövde större utrymme. Friherrinnan på Ljung Helene von Mecklenburg nekade dock bolaget att arrendera mera mark och värksamheten började att planera flytt från Råby. Marken i Malfors köptes i 1898 och fabriken med alla sina byggnader och sina 184 anstallda flyttade nedstöms till Malfors i 1901. Fabriken blev också sålt till brödrene Cloetta i 1900. Ett sågverk etablerades på den gamla chokladfabrikens mark, men i år 1937 startades Ljungsbro kraftverk och fördämningarna medförde att det resterna av Råbys fabriker försvann under vatten. Fabriken i Råby.

Efter Choklad-fabriken flytt till Ljungsbro, blev Råby Gård ombyggt till lantbruk. I 1908 förvärvade Elof och Hulda Ohlsson Råby Gård och huvud byggnaden byggdes om i 1919 och 1942. I 1949 var det ett lantbruk på 89 ha med 7 hästar och 30 nöt kreatur.Råby Gård fortsatte som lantbruk ända till 1987, då gårdshuset separerades från jordbruksmarken och såldes som privathem.

Liz och Jens Vevstad köpte fastigheten år 2001 och River Spa öppnade år 2009.